CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Dariku Untukmu

Assalamualaikum .. Hai !

# Buat yang first time masuk sini, WELCOME to DUNIA MELODI AKU !

# Anyway, aku nak ucap TERIMA KASIH & SYUKRAN pada uols yang sudi jenguk & melawat ke sini.

# Buat yang sudi komen tu, terima kasih! *tunduk hormat

# Sekali lagi, SYUKRAN ya ukhti, ya akhi ..

# PLEASE ! Di sini adalah karya asli empunya blog. No COPYCAT allowed here!

Saturday, April 28, 2012

Ku Tangis Lagi

Assalamualaikum ..

Puisi ni bena dah lama dah dibuat. Masa aku form 4 lagi. Disebabkan tangan aku malas nak menaip cerpen and otak aku betul-betul jem nak jana idea untuk cerpen tu . Aku cuma update puisi ni saja boleh ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KU TANGIS LAGI


Malam ini ku tangis lagi
Mereda hati yang kian pedih
Melerai jiwa yang sedang lara

Ku lihat istana itu
Tersergam indah jauh di sana
Atas batu batu keras
Dihiasi bunga yang harum mewangi
Mekar di tepiannya
Mencipta mahligai yang terindah

Ku sangka tiada puterinya yang menghuninya
Ternyata benar wujud puteri yang jelita
Bagai memerli perasaan aku
Perasaanku selama ini padamu

Aku kini tetap sendiri
Menangisi dan meratapi
Takdir hidup ini
Oh Tuhan..
Mengapa bukan aku
Yang berdiri di sisinya
Atas istana indah itu
Kerana aku yang selalu
Selalu bersama dia..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puisi buat Mr. Y yang dushh! Geram rasa nak tembak dia berdas-das.. Sia-sia saja air mata aku kott !

2 comments:

mbai jocey a.k.a Ratu Chunhyang said...

best...sya suka2 sgt dgn puisi2 ni..

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

trime kasih ... pengalaman hidup sndri mmg byk merapunya .. heheee