CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Dariku Untukmu

Assalamualaikum .. Hai !

# Buat yang first time masuk sini, WELCOME to DUNIA MELODI AKU !

# Anyway, aku nak ucap TERIMA KASIH & SYUKRAN pada uols yang sudi jenguk & melawat ke sini.

# Buat yang sudi komen tu, terima kasih! *tunduk hormat

# Sekali lagi, SYUKRAN ya ukhti, ya akhi ..

# PLEASE ! Di sini adalah karya asli empunya blog. No COPYCAT allowed here!

Saturday, January 21, 2012

LOVE STORY : BUTA DEMI CINTA. Inikah CINTA ?

Assalamualaikum ..

 ########################################################################

       Ada seorang gadis buta, semua orang bencikannya . Tetapi tidak kekasihnya . Gadis itu selalu berkata bahawa "saya hanya akan berkahwin dengan awak sekiranya saya dapat melihat".

       Suatu hari ada seorang hamba ALLAH yang sudi mendonorkan matanya untuk si gadis itu. Selepas pembedahan, apabila gadis itu melihat kekasihnya dia merasa sungguh terkejut kerana kekasihnya itu juga buta seperti dirinya dulu.
       Maka, kekasih gadis itu bertanya kembali, "awak sudah boleh melihat, sudikah awak untuk menjadi isteri saya ?"  Tanpa berfikir panjang, dengan pantas gadis itu menolak . Kekasihnya tersenyum dan berlalu pergi sambil berkata "tolong jaga baik-baik mata saya ..
" . Si gadis terkedu tanpa kata .

########################################################################

LCH : Betapa beruntungnya gadis itu sebenarnya kerana mendapat seorang lelaki yang sanggup mengorbankan dirinya untuk si gadis itu. Dia sangat tidak adil terhadap pasangannya ..

6 comments:

Zefa NorAsmara said...

Adakala Allah pinjam mata hambaNya, agar hambaNya melihat dgn mata hati.. sebab keikhlasan selalu tertutup di balik pandangan mata hakiki.. :D

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

ye zefa .. ssungguhnye jika kite mlihat dgn mata hati itu akan mmbawa kite ke arah kebahagiaan yg sejati . bukan hanya melihat pada mata smata2 ..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sweet sgt =')

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

kalau lah msih ade org mcm tu dlm dunia ni . tak cari lain dah .. hehhee .:D

ema said...

susah nak cari orang yg betol2 ikhlas syg kita kan. :)

Faieza MdR said...

bukan senang untuk mencari kekasih yang sanggup bekorban apa saja tuk kite..:)