CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Dariku Untukmu

Assalamualaikum .. Hai !

# Buat yang first time masuk sini, WELCOME to DUNIA MELODI AKU !

# Anyway, aku nak ucap TERIMA KASIH & SYUKRAN pada uols yang sudi jenguk & melawat ke sini.

# Buat yang sudi komen tu, terima kasih! *tunduk hormat

# Sekali lagi, SYUKRAN ya ukhti, ya akhi ..

# PLEASE ! Di sini adalah karya asli empunya blog. No COPYCAT allowed here!

Friday, November 25, 2011

Puisi -- Bila Cinta Jadi Gurauan

Assalamualaikum ..
Diam-diam hati berbicara .
Diam-diam hati berkata-kata .
Diam-diam bace entri ni senyap-senyap dehh ..

hehe. ni karya aku mase form 5 . maybe tak seindah kata-kata pujangga cinta . mungkin tak sepuitis kata-kata pengkarya cinta .. tapi, aku tahu erti cinta dalam hidup seorang insan itu ..


- BILA CINTA JADI GURAUAN -

Bila hati belum pernah disentuh
Ia sunyi tanpa sebarang bunyi
Bila datang sang putera untuk mengetuk
Hati ini aman dan bahagia ..

Beginikah rasanya cinta mencintai
Bukankah cinta itu buta
Yang hanya menjadi usikan ..

Bila cinta jadi gurauan
Hati mula rasa getaran
Kala rindu memanjat dinding hati
Bermula sudah cinta ini
Untuk kita jejaki ..

Bila kita jadi usikan teman
Kita mula segan
Sudah lumrah kehidupan
Cinta ini jadi gurauan ..

Andai kita tak ditakdir bersama
Salam akhir kuhulur buatmu
Kerana jujur aku mengerti
Ertinya derita dan sengsara
Terima kasih kerana hadir
Mencipta mawar cinta dalam hati ini ..


LC : Andai kita bertemu lagi, anggap saja tiada apa pernah berlaku antara kita ..

9 comments:

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Rina Supian said...

Wahh...jiwang.

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

haha .. jiwang ko ? alamoksss !! hahahhhaaa

man said...

cinta itu indah bila berlandaskan Islam.

nik rosmawati said...

wah..form 5 dah jiwang2 yea:)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

wuhuhu... kantoi suda .... errkk. hehehe

Maahad Tahfiz Darul Huffaz said...

Assalammualaikum..cantik blog awak..bg menjwb pertanyaan pd kami, kami tdk menyediakan kemudahan asrama dan sekolah kami adalah sekolah separuh masa.insyaAllah, kalau ade rezeki,kami akan menyediakan kemudahan asrama di masa akan dtg.tq

yad'z said...

wahhhh...... jiwang nye.. hiks...

mencintai dalam diam... lagi best x? hehee

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

yad'z : errkkk ? jiwang kerr ? hahahah ... jiwang le sangat ... kehkehkeh .. :)